En vanlig fråga som många företagsägare ställer sig är hur mycket det kostar att anlita en webbyrå att ta fram en webbplats. När en byrå beräknar kostnaden för en webbplats, tittar de vanligtvis på komplexiteten för att kunna beräkna det antal timmar som projektet beräknas ta att utföra. Även om alla webbplatser skiljer sig åt vad gäller design, varumärke, innehåll och andra aspekter, finns det vissa nivåer av arbete som olika slags hemsidor kräver.

Här försöker vi förklara vilka dessa är och hur prissättningen kan se ut utifrån de givna förutsättningarna.Värt att notera är att kostnaden ofta inkluderar allt från strategi till design, utveckling, testning, sökmotoroptimering och konsultation. Vissa tjänster kan debiteras utöver dessa av din webbyrå.
Väldigt enkel, information företagswebbplats (ej e-handel)
Denna slags informationssajt är en av de vanligaste hemsidorna som kunder till din webbyrå beställer. De är utmärkta för egenföretagare och mindre företag. Även om webbplatser som dessa är små, kan de med rätt innehåll och marknadsföring visa sig vara väldigt effektiva i göteborg vad gäller att generera försäljning. En webbplats av detta slag består vanligtvis av 1-10 sidor, och innehåller text och kanske några bilder.

Generellt prisspann: 7 000 – 12 000 kr
Medelstor informationssajt till ett företag
Denna typ av webbplats är främst informativ men har mer innehåll och mer avancerade funktioner. Det kan till exempel röra sig om en sajt med detaljerad information om företagets tjänster, nedladdning av dokument och ett bildgalleri. Komplexiteten kräver mer strategiskt arbete av Squib reklambyrå göteborg och webbyrå kring organisering av innehåll, samt sidlayouter som tillåter mer innehåll. En sådan webbplats har hemsidor av squib har vanligtvis 10-35 sidor, text och bilder, och priset inkluderar inte framtagning av logotyp.

Generell kostnad: 15 000 – 30 000 kr
Stor, informativ företagssajt
Större företag med mycket innehåll och en mer komplex navigering behöver ofta en mer kostsam webbplats. Priset bestäms utifrån flera olika faktorer för en webbyrå och wordpress, såsom huruvida ett system med flera olika användare med varierande tillstånd för åtkomst till innehåll krävs. Det kan röra sig om en webbplats med wordpress göteborg och medlemskonton och anpassade vyer baserade på medlemsskapsnivå. Databaserna på dessa sajter är mer robusta och säkerheten med komplex. En sådan webbplats har ofta 30-100+ sidor med text och bilder.

Generell prislapp: 35 000 – 60 000+ kr

Generellt sett inkluderar inte ovanstående typer av webbplatser framtagning av logotyp, utan oftast behöver kunden ha en färdig logga. Priset för en webbutik är vanligtvis högre, och kan sträcka sig från cirka 9 000 – 20 000 för en enklare e-handelssajt till sexsiffriga belopp för riktigt stora sajter. Konsultera din webbyrå för att ta reda på vilken typ av webbplats du behöver och vilket pris de tar för denna!