När det kommer till golvläggning så är plastgolv det enklaste att arbeta med. De flesta som är lite händiga kan enkelt lägga en plastmatta på egen hand utan hjälp från snickare. Är man dock inte alls händig är det alltid smartast att anlita snickare vid alla typer av hantverk man utför i hemmet med snickare göteborg eftersom det kan bli dyrt om man råkar skada något, eller om man ändå får anlita en snickare efter man gjort ett försök. Plastmattor är bra eftersom de finns i väldigt många olika varianter och de är dessutom slitstarka, har lågt pris och kräver inget underhåll.

Ungefär som att tapetsera

Att lägga plastmatta har många likheter med tapetsering. Det är viktigt att underlaget är jämnt så att det inte blir luftbubblor under plasten. Har man ett jämnt och fint golvunderlag är det bara att limma och lägga plastmattan, är undergolvet däremot ojämnt behöver man åtgärda detta innan man börjar lägga golvet som . Hur man åtgärdar det beror lite på vilket sorts underlag det är och viktigt att det är riktiga proffs. Vanligt spackel eller plastspackel brukar fungera bra.

Mät noga innan du åker och handlar

Det är bättre att mäta två gånger innan man åker till byggvaruhuset än att komma hem med antingen för lite material eller onödigt mycket. Har man får lite material behöver man åka en vända till och har man för mycket kommer det troligen att få stå och samla damm i förrådet tills det är dags att flytta och man får åka till tippen med det. Så mät hur mycket golvmatta du behöver och fråga i butiken hur mycket lim och annat material som behövs. I vissa butiker kan de hjälpa dig att skära golvmattan i rätt storlek på byggföretag från början så om du har med dig en ritning av rummet med exakta mått kan det vara till stor hjälp.
Eftersom du troligen inte kommer att få tag på en enda stor plastmatta som är lika stor som rummet du skall lägga i så kommer det att bli skarvar. Tänk noga igenom vart skarvarna hamnar innan du börjar lägga golvet, särskilt om du har vält ett mönstrat golv. Ofta har tillverkaren tänkt på detta och producerat golvet med snickarenigöteborg.se så att det skall gå att skarva utan att störa mönstret.