Plast-badkar har blivit mer populärt på senare tid och mycket för att de ofta kommer i mer speciella former än vanliga badkar. Detta kan vara en mycket trevlig inredningsdetalj som verkligen lyfter badrummet. Dessutom är plast-badkar ofta billiga att köpa vilket är utmärkt om det är ett gäst-badrum man inreder eller om man bara har en liten budget för sin badrumsrenovering och inte vill spendera allt för mycket på ett design-badkar.

Finns många med massage

Eftersom plast är mer lättarbetat en plåt så är det många massagebadkar som byggs i plast, priset går visserligen upp en hel del om man vill ha inbyggd massage i sitt badkar.

Det finns olika typer av plast

Oftast när det kommer till plast-badkar så är det akryl som används. Andra vanliga material är glasfiber och ABS-plast. Det sägs att de senare materialen är något skönare mot hunden, de är lite mindre halkiga än plåt-badkar när de blir blöta så det är säkrare att stå i ett plast-badkar när man skall duscha. Dessutom är det inte lika farligt om man väl ramlar i ett plast-badkar eftersom materialet inte alls är lika hårt.Badkar och renovera badrum i stockholm

Det finns även några nackdelar

Nu kanske du blev väldigt sugen på att sätta in ett plast-badkar i under din badrumsrenovering. Låt mig först lägga fram nackdelarna med plast-badkar och Stockholms bästa badrumsrenovering så att jag inte lurar dig till ett beslut. Visst är plast-badkaret billigt att köpa in, men hållbarheten är också mycket lägre än vad den är för ett plåt-badkar. Vilket inte spelar så stor roll ibland, man kanske kan tycka att det är ganska trevligt att byta badkar efter x antal år. Men vill man ha ett badkar som håller väldigt länge bör man istället välja plåt. Är man ute efter en känsla av lyx är det ofta bättre att välja trä eller något annat material för att renovera badrum. En annan nackdel med plast-badkar är att det lätt kan bli repor i plasten när man renovera badrum där smuts kan fastna vilket gör att det kan se ganska fult ut efter några år. Det gör att det blir mindre hygieniskt och det känns inte riktigt lika fräscht och renovera badrum som när det var nytt. Man kan behandla badkaret för att förlänga livstiden men efter x antal år kommer badkaret att behöva bytas om man vill att det skall vara fräscht.