Ett företag som önskar sälja fakturor vänder sig traditionellt till ett stort kreditbolag. Många av dessa kräver årsavtal vilket gör att man inte får sälja fakturor till andra kreditbolag under denna tid. Men det finns även flera aktörer som inte har någon bindningstid. Om inte detta finns kan man lättare söka efter bästa priset och jämföra olika avtal.
För att hjälpa företagare att jämföra olika kreditbolag finns idag flera jämförande tjänster. Tjänster som är gratis att ta del av och som innebär att man kan tjäna tusenlappar.
Auktion ger bästa pris
Hur mycket kan du få betalt för at sälja fakturor? Låt marknaden bestämma genom att lägga bud på dem. Det finns nämligen tjänster som innebär att kreditbolagen genomför en slags auktion på de skulder som finns tillgängliga. De bedömer kreditrisk och förtjänst och budar sedan på skulderna.
Med lite tur kan man alltså få mer än om man valt att sälja fakturor till det pris som kreditbolagen generellt erbjuder. Men självklart kan det även bli det motsatta. Ersättningen kan bli mycket låg. Vill man verkligen sälja fakturor för att därigenom bli av med en skuld kan detta vara en smidig väg. Framförallt om man är nöjd med ”allt man får”.
Hjälp med att hitta rätt
Inom lånemarknaden finns idag ett flertal olika låneförmedlare. En del vänder sig mot privata marknaden och hjälper konsumenter att jämföra privatlån och bolån. Andra vänder sig mot företag och hjälper dem att snabbt jämföra offerter från flera olika banker.
På samma sätt finns det tjänster som hjälper de företag som vill sälja fakturor. Som kund laddar man upp de fakturor man vill sälja varpå ett flertal kreditbolag får möjlighet att ge en offert på att köpa dessa. För att få använda denna tjänst brukar det krävas att fakturan är över en viss nivå eftersom det inte är lönsamt för kreditbolaget att ge offerter på mindre summor.
Det är alltså en gratis och enkel jämförelseväg för att hitta vilken aktör som kan ge bäst betalt (lägst avgift).
Fördelen att välja samma kreditbolag
Som visas ovan finns fördelar att jämföra olika kreditbolag utifrån hur mycket man kan få för de sålda fakturorna. Det kan skilja ganska mycket och på stora skulder kan skillnaden bli ett par tusen kronor. Samtidigt tar det tid att få in offerter från flera kreditbolag och jämföra dem alternativt ha en auktion som inte ger vad man verkligen vill ha.
Alternativet är att teckna avtal med ett kreditbolag och sedan enbart vända sig till detta när man vill sälja fakturor. I och med att avtal redan finns och kunden vet hur systemet fungerar brukar det vara enkelt att hålla sig till en aktör. Du vet vad du får, hur du får det och hur det fungerar.
Självklart kan det vara något dyrare att hela tiden ha samma kreditbolag för fakturaförsäljning men i grunden handlar det om att få enkelt, snabbt och smidigt flöde. Detta både för fakturahantering och likviditet. För vissa företag väger denna smidighet tyngre än att jämföra olika kreditbolag och jaga den absolut bästa förtjänsten.